32 Oddesey Road, Londra

 

Un proiect rezidențial complex realizat la Londra într-un cartier cochet pe Oddessey Road la inițiativa unui dezvoltator de origine română. Proiectul a adus împreună patru echipe internaționale, de la echipa de proiectare ce a pus pe hârtie planurile, la echipa de arhitecți, la echipa Laser Fabric care s-a ocupat de partea de producție și o echipă locală de construcție și asamblare.

Prima provocare importantă a acestui proiect ambițios a fost din perspectiva planificării datorită restricțiilor de înălțime impuse în zonă de autoritățile locale de planificare urbană. Soluția ingenioasă de valorificare a spațiului pe verticală a venit prin crearea unui subsol scufundat care are un impact minim asupra scenei străzii și răspunde problemelor de perspectivă și intimitate, creând în același timp un spațiu privat în curtea inferioară. Aceasta
înseamnă că un singur etaj este vizibil, îmbunătățind considerabil aspectul estetic.

Acest lucru a adus cu sine alte provocări de proiectare a spațiului pentru a asigura accesul facil precum și iluminarea la subsol. Casa are linii curate și spații deschise cu cote mari de sticlă care aduc o abundență de lumină naturală și ajută la conectarea spațiului interior cu exteriorul. Astfel, casa are caracteristici de accesibilitate încorporate, de la accesul la parter până la scările flotante, ceea ce face ca etajul inferior să fie perfect disponibil și luminat.

Echipa Laser Fabric a întâmpinat cu entuziasm provocările tehnice aducând soluții inovatoare de montaj și sisteme personalizate de prindere. Pe parte de producție, noi ne-am ocupat cu realizarea scărilor flotante, a scării exterioare și a balustradelor metalice.

Scara flotantă

Măsurătorile au fost realizate la locația din Londra de către echipa locală.

Scara a fost construită și asamblată integral în atelierul nostru de lângă Ploiești, montată piesă cu piesă pe un cadru de lemn custom made.

Apoi a fost transportată cu totul la Londra unde a fost dezasamblată și montată de către echipa locală.

Sistemul de prindere din tavan gândit în așa fel încât să ofere flexibilitate, cu spațiu de reglaj personalizat în contextul unor diferențe de nivel ale tavanului.

Scara exterioară

Scara exterioară a fost realizată din oțel de 8 mm, sudată la noi în atelier, apoi zincată și expediată ca atare.

Balustrade metalice

Balustradele au fost realizate din platbandă sudată, zincată și vopsită. A fost trimisă pe bucăți și montată la locație de echipa locală.

Sisteme de prindere personalizate – detaliile care fac diferența

Toate elementele de prindere au fost realizate ținând cont de specificitatea acestui proiect inedit. Am creat bumbi estetici cu care să se facă prinderile, i-am vopsit, totul la un nivel complex de detaliu. Am realizat o întreagă inginerie de prinderi customizate, având în vedere de la bun început inclusiv soluțiile de montaj.

Țeava cu mâna curentă este prinsă de tavan pe un sistem de cârlige, făcut customizat tot de noi.

Photo credits: Bee Architects.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top